Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

El programa INFOVERD permet contractar 16 persones

Dijous, 14 de febrer de 2019

EL PROGRAMA "INFOVERD" DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PERMET LA CONTRACTACIÓ DE 16 PERSONES

El batle de Calvià i el director del Servei d'Ocupació dels Illes Balears (SOIB) han clausurat el projecte

Després de dotze mesos d'aprenentatge i treball efectiu, avui s'ha clausurat el projecte INFOVERD, emmarcat en la convocatòria SOIB30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ del SOIB i amb fons de la LXIV Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals. L'execució del projecte s'ha realitzat a través de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), i en col·laboració amb àrees i empreses municipals com Calvià 2000, Litoral, Comerç i l'Institut Calvianer de l'Esport (ICE).

En aquest projecte, han estat contractades 16 persones: 12 alumnes i 4 professionals, que han combinat l'aprenentatge del certificat de professionalitat d'Activitats Administratives en la relació amb el client que incloïa mòduls d'administració, informàtica i anglès; i ho combinava amb la realització de diverses actuacions de feina efectiva tals com informar els diferents comerços i hotels de Calvià sobre la gestió de residus i reciclatge, realitzar enquestes de satisfacció sobre l'estat de les platges del municipi i el funcionament dels poliesportius municipals, o desenvolupar tasques administratives de l'IFOC, entre d'altres. Cal destacar que s'han realitzat més de 1.000 visites informatives a comerços i a gairebé 100 hotels, així com unes 2.000 enquestes a turistes i persones del municipi.

A nivell de formació complementària, s'han introduït mòduls d'inserció laboral i recerca de feina, sensibilització en igualtat d'oportunitats i, finalment, alfabetització informàtica.

En l'actualitat, tots els participants estan inscrits a l'agència de col·locació de l'IFOC perquè la seva inserció laboral sigui el més ràpida i efectiva possible.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès, i el director del Servei d'Ocupació dels Illes Balears (SOIB), Pere Torrens, han volgut acompanyar-los en aquest dia tan especial, per desitjar-los sort en el nou camí que emprenen.

Durant aquesta legislatura, l'Ajuntament de Calvià, a través de les diferents convocatòries anuals del SOIB, ha gestionat un total de quatre programes de formació i ocupació adreçats a persones aturades majors de 30 anys, en els quals s'ha contractat a més de 62 persones entre alumnat-treballadors i professionals, de les quals 45 són alumnes.

La quantia de les subvencions superen els 750.000 €, el que ha permès, tant la realització de tasques de treball efectiu en tot el municipi de Calvià, com l'aprenentatge d'oficis relacionats amb les activitats forestals, agràries, de jardineria i d'atenció al públic, computant més de 5.000 hores de formació a través de certificats de professionalitat.