Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ partners del Projecte STEVE

Dilluns, 18 de març de 2019

REUNIÓ DE TREBALL DE LES ADMINISTRACIONS I ENTITATS INTEGRANTS DEL PROJECTE STEVE

Calvià és un dels 4 municipis que formen part d'aquesta iniciativa pilot impulsada per la Unió Europea per al foment del transport sostenible

Els dies 19 i 20 de març es reuneixen a Calvià els partners del projecte STEVE (Smart-Taylored L-category Electric Vehicle demonstration in hEtherogeneous urbanuse-cases), per avaluar i fer seguiment de les actuacions al voltant d'aquesta iniciativa pilot que promou la mobilitat lleugera, eficient i respectuosa, i de la qual el municipi calvianer forma part al costat de les ciutats italianes de Torí i Venearia i l'austríaca Villach. Els representants de cada partner es reuneixen cada sis mesos, i aquest serà la tercera trobada després de les cites anteriors a Torí i Munic.
A la reunió, s'exposaran els avenços que s'han dut a terme amb el projecte. En el cas de Calvià, s'aposta per promocionar les bicicletes elèctriques en l'àmbit del turisme i posar en relació a les empreses i operadors turístics amb aquest mitjà de mobilitat eco.friendly.
En aquest sentit, s'han fet propostes d'unes rutes turístiques de muntanya des de Peguera a les Cases de Galatzó i al Torrent de Santa Ponça, i rutes de carretera des Peguera fins als nuclis històrics des Capdellà i Calvià. Calvià rep molt turisme de bicicleta, tant al municipi com a la zona de la muntanya de Galatzó cap a la Serra de Tramuntana, sobretot durant la primavera i la tardor. El projecte STEVE ofereix la possibilitat d'ampliar aquest mitjà a altres àmbits no tan professionals de la bicicleta sinó més de passeig i de trajectes curts.
Per Calvià és una oportunitat que els 20 partners dels projectes europeus (21 entitats públiques i privades de diferents països de la Unió Europea) visitin Calvià i vegin in situ les possibilitats dels vehicles lleugers en una destinació amb una climatologia com la que es gaudeix al municipi. Per això, la primera acció que es farà el dia 19 serà un passeig amb bicicleta elèctrica.
Els objectius que té Calvià en relació al projecte Steve són, entre d'altres, promoure la mobilitat sostenible, conscienciar de la necessitat de ser més respectuós amb el medi ambient i apostar per la mobilitat elèctrica. El projecte STEVE està finançat per la Unió Europea mitjançant el programa Horitzó 2020.
La reunió de treball tindrà lloc a l'Hotel Ponent Mar de Palmanova. Per part de Calvià, el director general de Turisme, Comerç, Litoral i Projectes Estratègics, Xavier Pascuet, serà l'encarregat de fer l'explicació del projecte de bicicletes elèctriques pel qual ha apostat el municipi, el dimarts a partir de les 16.45h.