Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Novetats en matèria de Seguretat aquesta temporada

Dijous, 2 de maig de 2019

JUNTA LOCAL DE SEGURETAT DE CALVIÀ

Aquest temporada es reforça la presència de la Guàrdia Civil a la zona de Punta Balena amb el trasllat del SATE a l'actual Oficina Municipal d'Informació Turística de Magaluf

A partir d'aquest mes es posarà en marxa el Pla especial d'inspeccions per Magaluf que durà a terme la Guàrdia Civil en col·laboració amb la Policia Local de Calvià

Aquest matí s'ha reunit la Junta Local de Seguretat de Calvià per preparar la temporada estival al municipi que enguany comptarà amb dos importants novetats centrades, sobretot, a la zona de Punta Balena. A la reunió, presidida pel batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la delegada del Govern, Rosario Sánchez, han assistit, entre d'altres, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; el tinent de batle de Seguretat, Andreu Serra; el secretari general de la delegació del Govern, Ramon Morey; el cap de la Policia Local de Calvià, Justino Trenas, el coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera, i el director general de Seguretat de l'Ajuntament, José Antonio Fernández Ballesta.

La primera novetat que s'ha anunciat després de la reunió de la Junta Local de Seguretat és el trasllat del Servei d'Antenció al Turista Estranger (SATE), que actualment es troba a l'avinguda de sa Porrassa de Magaluf, a l'actual Oficina Municipal d'Informació turística (OMIT) que està ubicada al centre neuràlgic de Magaluf, a l'inici del carrer Punta Balena. Aquesta actuació permetrà un lloc permanent de la Guàrdia Civil al centre del nucli turístic, el que suposarà una millora en acció dissuasòria, però també, com ha assegurat el batle Alfonso Rodríguez Badal, «l'acció eficaç i preventiva de la Guàrdia Civil que el Ajuntament celebra com una extraordinària notícia", ja que es reforçarà la presència dels agents de la Benemèrita que se sumarà als reforços de la Policia Local a aquesta zona d'oci.

D'aquesta manera, l'Oficina Municipal de Turisme es reubicarà, en principi, on actualment hi ha el SATE, a l'edifici municipal de l'avinguda de sa Porrassa.

La delegada del Govern, Rosario Sánchez, ha anunciat una segona actuació explícita per a la zona, que intensificarà la col·laboració que duen a terme la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià. Es tracta de la posada en marxa del Pla especial d'inspeccions per Magaluf que començarà de manera immediata per a garantir el compliment de les ordenances municipals i la normativa. En aquest sentit, ha explicat que es duran a terme actuacions coordinades que tindran especial incidència en comprovar el compliment de la normativa laboral, fiscal, d'activitats, sanitària i de consum, amb un reforç de la Unitat d'actuació especial de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil i amb reforç d'inspectors de Treball i de Consum, per «garantir que començam la temporada estival en bones condicions i amb l'oci ordenat perquè Magaluf segueixi sent la destinació turística segura que està sent».

Tant el batle com la delegada del Govern han destacat la bona feina que realitzen de forma coordinada la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià que aquest estiu es seguirà veient reforçada, també, amb la intensificació del CECOR (el Centre de Coordinació de Calvià) que en els anys anteriors ha donat molt bons resultats en dispositius conjunts en esdeveniments puntuals, com la Nit de Sant Joan.

Intensificació de les mesures per fer front al turisme d'excessos

El batle de Calvià, d'altra banda, ha recordat les mesures que s'han anat posant en marxa per fer front al turisme d'excessos i que estaran en ple funcionament durant aquesta temporada, a més de les campanyes d'inspecció de limitadors de so, de portes obertes, de venda d'alcohol a menors o de begudes a l'exterior dels locals que s'han anat realitzant en les últimes temporades a través de la Comissió d'Activitats de l'Ajuntament de Calvià. Alfonso Rodríguez Badal s'ha referit al conveni amb l'Associació d'Activitats Marítimes per acabar amb les party boats que ja ha suposat la primera sanció a una empresa per incompliment de l'acord.