Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ informativa planta llots Costa de la Calma

Dijous, 7 de novembre de 2019

REUNIÓ INFORMATIVA PER EXPLICAR LES PASSES QUE S'ESTAN FENT PER SOLUCIONAR EL PROBLEMA DE MALES OLORS A COSTA DE LA CALMA A CAUSA DE LA PLANTA DE LLOTS

La regidora de Medi Ambient i de la zona de Costa de la Calma es reuneix amb veïnats i veïnades

Explicar les passes que s'estan fent per tal de cercar solucions al problema de les males olors que desprèn la planta de llots ubicada a Calvià, és el motiu de la reunió que s'ha convocat avui horabaixa a petició de l'Associació veïnal de Costa de la Calma.

La regidora de Medi Ambient i de la zona de Costa de la Calma, Marga Plomer, acompanyada de personal tècnic de l'Ajuntament de Calvià, del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, està explicant totes les passes que tant des del municipi com des del Consell s'estan duent a terme per tal de donar solució i mitigar, ara per ara, i fins al seu tancament en un futur, les molèsties que provoca l'activitat d'aquesta planta, després de les reunions mantingudes entre ambdues administracions.

Plomer ha informat que aquestes darreres setmanes s'ha accelerat la posada en marxa de diverses mesures que es van anunciar a mitjans de setembre. En aquest sentit, el Consell de Mallorca ja ha posat en marxa el sistema de detecció de sensors electrònics que ja funcionava, per exemple, a la zona de Son Reus, i que permet mesurar de forma exhaustiva els índex d'emissions d'olors per tal de reduir els efectes entre la població.

Així mateix, existeix, per part del Consell el compromís de potenciar la comunicació entre veïnats i institució insular i protocolitzar les feines que s'han de dur a terme a la planta en funció de les condicions meteorològiques, per tal de minimitzar les males olors.

Gràcies a la posada en marxa d'aquestes actuacions, ja s'ha reduït en les darreres setmanes el tractament de llots a la planta de Costa de la Calma.