Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

S'amplien els microcrèdits amb Treball Solidari

Dijous, 12 de novembre de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ RENOVA UN ANY MÉS EL PROGRAMA CONFIA DE MICROCRÈDITS DE L'ASSOCIACIÓ TREBALL SOLIDARI PER A L'AUTOOCUPACIÓ DE DONES DEL MUNICIPI EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT

Enguany s'inclouen dues novetats: microcrèdits destinats a famílies per situacions d'emergència i microcrèdits per a autònoms i PIMES

L'Ajuntament de Calvià ha signat un conveni de col•laboració amb l'Asssociació Treball Solidari que permetrà prorrogar el programa Confia que es desenvolupa al municipi mitjançant el qual dones del terme municipal de Calvià en situació d'exclusió social i/o financera tenen l'oportunitat d'accedir al programa de microcrèdits per a l'autoocupació que duu a terme l'entitat social.

El conveni l'han rubricat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el director de la Asociació Treball Solidari, Antoni Sierra. A la signatura del conveni també han assistit la tinenta de batle de Cohesió Social i Igulatat, Nati Francés; la regidora de Desenvolupament Social, M. Carmen Rojano; la directora general de Desenvolupament Social, Cristina Gamundi, i Mònica Ferrà, adjunta de coordinació i tècnica de Treball Solidari.

A través del programa Confia s'atorguen microcrèdits a dones del municipi en situació de vulnerabilitat per a que puguin desenvolupar una idea de negoci i la puguin treballar per a fer-la viable. L'objectiu és que les permeti sortir de la situació de vulnerabilitat econòmica en la que es troben.

El programa ha ajudat a 94 dones en situació de vulnerabilitat que han volgut engegar un projecte laboral, des de 2016.

Els microcrèdits no necessiten avalistes, ja que, a diferència de la banca comercial, es basen en la confiança que es diposita en el treball que desenvolupen les dones usuàries per dur endavant el seu projecte. Els doblers es tornen en quotes assumibles per les usuàries.

Microcrèdits per a famílies, autònoms i PIMES
L'Ajuntament aporta 33.950 € per al desenvolupament d'aquest programa al municipi. La novetat enguany és que a part del conveni, s'ha signat també una addenda que autoritza l’ús dels romanents dels convenis 2016-2019 per a dur a terme noves vies per ajudar en situacions d'emergència i l'enfortiment de petites empreses i activitats generadores d’ingressos.

Una part dels romanents es reinvertirà al programa Confia. També s'autoritza la posada en marxa de dues noves línies de microcrèdits: per a famílies en situació de vulnerabilitat i per empreses del municipi:
• En el primer cas, es tracta de microcrèdits per a famílies del municipi en situació de vulnerabilitat a les quals els doblers s'han de destinar a situacions d'emergència. Aquests microcrèdits tindran un import màxim de 600 €, i les derivacions a Treball Solidari es faran des dels Serveis Socials del municipi.
• En el segon cas, es tracta de microcrèdits per a petites i mitjanes empreses i treballadors i treballadores autonòms amb seu a Calvià amb dificultats financeres importants a causa de la crisi provocada pel Covid-19, i a les quals la banca comercial lis ha denegat l'accés al crèdit. Aquests microcrèdits tindran un import màxim de 5.000 €, i les derivacions es faran des de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC).