Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Famílies monoparentals

PROGRAMA MUNICIPAL DE SUPORT A LES FAMÍLIES MONOPARENTALS 2023

Què és?

És el programa que reuneix les bonificacions i descomptes que ofereix l'Ajuntament de Calvià a les famílies monoparentals del municipi.

Com puc obtenir el títol de família monoparental?

La competència del reconeixement i expedició del títol de família monoparental, en el cas de Mallorca, la té en el Consell Insular de Mallorca a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

- Requisits per tramitar el títol de família monoparental.

- Tràmit i preguntes freqüents.

El títol oficial de família monoparental es tramita davant l'IMAS. La documentació es pot presentar en les oficines de l'IMAS o a través del registre general de l'Ajuntament de Calvià.

Bonificacions i descomptes 2023

Per a la tramitació de les bonificacions, és necessari adjuntar a la sol·licitud el reconeixement de família monoparental emès per l'Institut Mallorquí d'Afers Social (IMAS).

1. INSTITUT CALVIANER D'ESPORTS (ICE)

Les famílies monoparentals tenen accés a descomptes en:

Carnet d'abonament

  • Per a persones empadronades a Calvià: 60,72% de descompte. Preu per persona en abonament de família monoparental: 38,46 €/any.
  • Per a persones no empadronades a Calvià: 18,36% de descompte. Preu per persona en abonament de família monoparental 197,88 €/any.

Altres serveis esportius: tindran un descompte del 15% que, a partir del tercer fill o filla, serà del 25% en els preus aprovats en l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació de serveis en les instal·lacions esportives municipals. Aquests descomptes s'apliquen únicament a serveis esportius, no al lloguer d'instal·lacions esportives. Els clubs esportius que tinguin quotes per serveis esportius no regularitzades en l'ordenança no estan obligats a aplicar aquests descomptes.

2. IMEB (INSTITUT MUNICIPAL D'EDUCACIÓ I BIBLIOTEQUES)

Servei d'Aules d'Estiu

Les famílies monoparentals que participen en el Servei d'Aules d'Estiu que tenen lloc en els centres educatius públics durant els mesos de juliol i agost tindran accés preferent i obtindran una aportació addicional de 10 € per mes o 15 € per quinzena per cada filla o fill que es matriculi. Centres de Reforç Educatiu de Calvià (CREC) Els fills i filles de les famílies monoparentals que acudeixin als centres de reforç educatiu tindran accés preferent en el servei d'estiu.

3. EQUIPAMENT JUVENIL ES GENERADOR

Les tarifes relatives als cursos i tallers juvenils es reduiran en un 50% per a les persones residents de Calvià quan la persona obligada al pagament sigui membre de família monoparental, amb les excepcions que assenyala el quadre de tarifes.

4. CULTURA

Escola de Dansa i Interpretació

Les famílies monoparentals poden accedir a un descompte del 50% en les activitats de l'Escola de Dansa i interpretació.

Escola de Música

Qualsevol membre de la família monoparental que es matriculi en activitats musicals municipals no reglades pot optar a una bonificació del 25%.

Activitats en centres escènics

Les famílies monoparentals poden obtenir el descompte del 25% en totes les activitats culturals organitzades directament pels Serveis de Cultura de l'Ajuntament de Calvià a la Sala Palmanova, al Casal de Peguera i al Teatre de Sa Societat.

Serveis Municipals de Formació i d'Activitats Musicals

Obtindran una bonificació del 10% les famílies monoparentals generals i del 25% les famílies monoparentals especials en cursos de formació i en la realització d'actuacions musicals de la Banda Municipal de Música de Calvià, el Cor de Calvià, l'Escola de Ball de Bot de Calvià, l'Escola Municipal de Música de Calvià Josep Rubio Amengual, Gegants i Gegantes de Calvià, Caparrots i Xeremiers.