Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Constituīt el I Consell Municipal de la Infāncia

Calvià, 21 de novembre de 2017

CONSTITUÏT A CALVIÀ EL I CONSELL MUNICIPAL DE LA INFÀNCIA INTEGRAT PER 18 NINES I 18 NINS DEL MUNICIPI

Amb motiu del Dia Universal de la Infància Calvià ha organitzat, a més, una jornada de Literatura Infantil dirigida a les famílies d'acollida de Mallorca

Amb motiu del 20 de novembre, Dia Universal de la Infància, l'Ajuntament de Calvià ha celebrat l'acte de constitució del I Consell Municipal de la Infància. Aquest nou òrgan municipal pretén ser un espai de trobada on es reuneixin nines i nins de 10 i 11 anys per reflexionar, debatre i fer propostes sobre aspectes que considerin necessaris per millorar les condicions de vida en el seu propi barri, en el seu col·legi i en el municipi. Mitjançant el Consell d'Infància es vol garantir un espai participatiu en el qual els petits puguin exercir els seus drets civils i ciutadans, expressant els seus drets, la seva opinió, inquietuds, necessitats i expectatives.
L'acte de constitució va tenir lloc a la Sala de Plens i el va presidir el batle, Alfonso Rodríguez Badal, amb l'assistència de membres del Consistori, així com la responsable d'UNICEF Balears, Mercedes del Pozo, i el membre d'UNICEF, Javier Bustamante, al costat del director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, Serafín Carballo. També varen assistir a la constitució del Consell Municiapl de la Infància alguns tutors i directors dels CEIP participants, familiars dels consellers i conselleres del Consell i membres de la Mesa d'Infància i Adolescència.
A l'acte el batle va voler agrair als 11 centres educatius de primària del municipi, especialment als equips directius i als tutors i tutores de 5è seva participació en el projecte facilitant el desenvolupament dels tallers de participació infantil a les aules. També va agrair a les famílies la seva implicació, i als 18 nins i 18 nines que han estat elegits per la seva classe per ser els portaveus de la infància.

La primera missió que tendran aquests joves consellers i conselleres serà analitzar el grau de compliment dels drets de la infància al municipi. Mitjançant tallers socioeducatius a les aules i les trobades del Consell podran reflexionar sobre els drets, debatre'ls, interpretar-los, compartir-los, difondre'ls, exigir-los, respectar-los, exercir-los, vigilar el seu compliment, denunciar el seu no compliment, reivindicar-los i si cal, ampliar-los.
Jornada de Literatura Infantil dirigida a les famílies d'acollida de Mallorca
Una altra de les activitats realitzades a Calvià, amb motiu del Dia Universal de la infància, va ser una jornada de Literatura Infantil dirigit a les famílies d'acollida de Mallorca, organitzada per l'Ajuntament i per l'IMAS, ia la qual van assistir dissabte passat l'alcalde i la tinent d'alcalde de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès.
L'eix de la jornada van ser els contes i àlbums il·lustrats infantils i es van realitzar un seguit d'activitats per a les famílies com una conferència d'Eusebia Rayó dirigida als pares, un taller de manualitats i un Contacontes musical a càrrec d'Arantxa Riera.
A la jornada, que es va celebrar les instal·lacions de la Biblioteca Cas Català-Illetes-Bendinat, van participar un total de 70 pares i 36 nins i nines, de Calvià i d'altres municipis de l'illa.