Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Calviā acull el Projecte Arkus

Dimarts, 20 d'octubre de 2020

El Projecte Arkus va destinat a persones intervingudes de càncer de mama, amb el tir amb arc com a teràpia

Sa Societat ha estat l'escenari de la presentació del Projecte Arkus que ha tingut lloc a Sa Societat de Calvià, i en què ha intervingut el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, que ha agraït la posada en marxa d'aquest projecte al municipi, i al que han assistit la tinenta de batle d'Esports, Eva Serra, i la regidora de Calvià, María Carmen Rojano.
Una de cada quatre persones intervingudes de càncer de mama desenvolupa un limfedema com a seqüela de la intervenció quirúrgica, especialment si hi ha extracció dels ganglis axil·lars. Quan això passa, el braç està inflamat i por arribar a ser dolorós, amb la conseqüent disminució de la qualitat de vida.
Les vibracions generades per l’arc en el moment de disparar la fletxa aconsegueixen millorar o eliminar aquests símptomes. A més, la pràctica d’aquest esport genera efectes psicològics positius que, en certa forma, funciona com a teràpia de grup.

El projecte, que s'ha presentat el dia internacional contra el càncer de mama, començarà el dia 1 de febrer de 2021. Constarà de tres cursos d’un mes de durada per grups de fins a 10 persones seleccionades pel servei d’Oncologia de Son Espases. A cada grup se li farà un seguiment amb el suport del servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca. Els cursos tindran lloc a les instal·lacions facilitades per l’Institut Calvianer d’Esports. L’Ajuntament de Calvià també dona suport econòmic al projecte per a l’adquisició de material. Els membres del Club d’Arc Tramuntana posen de forma altruista els seus coneixements al servei del projecte.
Els cursos d’iniciació constaran de vuit sessions de 90 minuts cadascuna, dos dies per setmana, fins completar 12 hores de formació. Després d’això, les participants tindran un seguiment dins el club i, durant tot l’any, podran practicar gratuïtament aquest esport, amb l’assessorament de monitors titulats a les seves instal·lacions a Peguera, Calvià.
Durant el desenvolupament del projecte es preveu que les participants puguin experimentar diferents modalitats de tir amb arc, com el tir a diana o la modalitat bosc 3D.
A l’any 2016, l’Hospital Infanta Leonor de Madrid va començar el primer programa d’aquest tipus a Espanya que, a hores d’ara, s’ha replicat a, com a mínim, 10 ubicacions més. Lainiciativa, pionera a Mallorca, compta amb l’experiència de la realitzada a Menorca pel Club d’Arc Maó.

Col·laboren:
Club d’Arc Tramuntana.
Ajuntament de Calvià / Institut Calvianer d’Esports
Hospital Universitari Son Espases
Consell de Mallorca / Servei de Medicina Esportiva
C3PO USALAFUERZA
ANTONiO NOGUERA_ Comunicación gràfica
Asociacion Mujer y Deporte Profesional

Per més informació:
https://www.clubdarctramuntana.com/arkus