Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Conveni amb l'IDI per impulsar l'emprenedoria

Dimecres, 6 de juliol de 2022

L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ I L’INSTITUT D’INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS SIGNEN UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ PER IMPULSAR L’ACTIVITAT EMPRENEDORA I EMPRESARIAL DE MUNICIPI

Entre les actuacions previstes durant la vigència d'aquest acord destaca Reempresa, un programa que fomentarà la continuïtat de les empreses del municipi

Declaracions Batle
Declaracions Vicepresident

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, han signat un conveni de col·laboració que permetrà a les persones emprenedores i empreses del municipi beneficiar-se dels diferents serveis que ofereix l’entitat pública empresarial IDI.
El batle ha assenyalat que amb la signatura d'aquest conveni es facilitarà a les persones emprenedores poder utilitzar totes les eines existents que tenen al seu abast, i la millor manera és fer-ho de manera comjunta, per la qual cosa ha agraït a l'IDI i a l'IFOC la seva iniciativa. Rodríguez Badal ha volgut ressaltar, en aquest sentit, el programa Reempresa perquè donarà l'oportunitat que empreses que puguin estar en situació de tancament puguin seguir amb la seva activitat.
Per la seva banda, el vicepresident ha destacat que “des de l’IDI s’ha constatat que l'acció local en el desenvolupament empresarial és clau. Per aquest motiu s’ha de dotar els ajuntaments d’eines per poder dur a terme polítiques actives en creació d’empreses”. Yllanes ha assegurat que “el conveni que signam avui amb l’Ajuntament de Calvià és el marc normatiu de col·laboració entre les dues institucions i reflecteix el compromís tant per part de l’IDI com de l’Ajuntament per cooperar i treballar de forma conjunta per impulsar l’activitat emprenedora i empresarial de Calvià”. A més, ha recordat que aquest acord permetrà “una gestió més eficient dels recursos públics, així com coordinar i millorar l’atenció a les persones usuàries”.
L’IDI compta amb diferents programes de suport en l’àmbit autonòmic: Icomerç per potenciar la millora del comerç als municipis, Idigital per donar suport a les empreses en el seu procés de transformació digital, Iemprèn per al foment i suport a l’autoocupació, Iemprenjove per potenciar les capacitats emprenedores de la comunitat educativa, Iexporta per facilitar l’accés als mercats exteriors a les empreses del municipi, Isostenibilitat per ajudar a les empreses en la transformació cap a un model de producció més sostenible i Reempresa per facilitar a les persones emprenedores l’accés al mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses.

La col·laboració entre l’Ajuntament de Calvià i l'IDI permetrà facilitar l’acció coordinada, per desenvolupar un treball conjunt cap a la difusió, el coneixement i la potenciació dels serveis i dels recursos d'ambdues institucions.
Dels programes esmentats cal destacar Reempresa, un model innovador d’emprenedoria i de creixement empresarial que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció.
La posada en marxa a Calvià del programa permetrà que les persones emprenedores del municipi podran accedir a un mercat d’oferiments de cessió de petites i mitjanes empreses que per diversos motius (jubilació, salut, etc.) estan valorant l’opció de tancar. Així s’assoleix evitar la pèrdua del teixit empresarial causat per la falta de relleu i donar una oportunitat a les persones que vulguin iniciar un projecte d’autoocupació.
Reempresa, mitjançant l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) oferirà assessorament personalitzat i gratuït a les dues parts per a l’elaboració del pla de cessió i d’empresa, així com assessorament durant el procés de transmissió de l’empresa.
Amb la signatura d’aquest conveni, al que han assistit la tinenta de batle d'Educació i Ocupació, Olga Granados; el gerent de l'IFOC, Darío Espallargas, i la directora gerent de l'IDI, Mariona Luís, es reforça el servei de l’Ajuntament de Calvià en matèria de promoció i desenvolupament local.